En härlig förrätt om skogsturen givit en fylld svampkorg - eller om det finns fina trattisar i grönsaksdisken.
2 portioner
- 1½ dl förvällda trattkantareller eller blötlagda torkade trattkantareller
- 1 schalottenlök
- 1 msk mjöl
- 4 dl hönsbuljong
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 2 msk torr sherry
- salt och nymalen svartpeppar
Rensade och klara för grytan! |
Ädelostkräm
- 50 g Kvibille ädelost eller annan grönmögelost
- 2 msk crème fraiche
Gör så här:
- Hacka lök och svamp. Fräs i smör utan att löken tar färg. Tillsätt mjöl och hönsbuljong. Koka i 10 minuter. Tillsätt sherry och koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med mixerstav.
- Vispa grädden hårt och rör ner den försiktigt i soppan. Strö över rosmarin.
- Mixa samman ädelost och crème fraiche. Lägg en klick av krämen i varje tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar