måndag 29 september 2014

Trattkantarellsoppa med ädelostkräm



En härlig förrätt om skogsturen givit en fylld svampkorg - eller om det finns fina trattisar i grönsaksdisken.


2 portioner

  • 1½ dl förvällda trattkantareller eller blötlagda torkade trattkantareller
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk mjöl
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk torr sherry
  • salt och nymalen svartpeppar


Rensade och klara för grytan!



Ädelostkräm

  • 50 g Kvibille ädelost eller annan grönmögelost
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här:

  1. Hacka lök och svamp. Fräs i smör utan att löken tar färg. Tillsätt mjöl och hönsbuljong. Koka i 10 minuter. Tillsätt sherry och koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med mixerstav.
  2. Vispa grädden hårt och rör ner den försiktigt i soppan. Strö över rosmarin.
  3. Mixa samman ädelost och crème fraiche. Lägg en klick av krämen i varje tallrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar