Tunnbröd som jag gärna serverar till en soppa. Rulla ihop med hamburgerkött och pepparrotsvisp!
14 brödkakor
- 50 g smör
- 5 dl mjölk
- 1/4 pkt jäst
- ½ tsk salt
- ½ dl socker
- ½ tsk hjorthornssalt
- 1½ dl grahamsmjöl
- 2 dl rågsikt
- 7 dl vetemjöl
- lite vetemjöl till utbakningen
- Smält smöret. Häll på mjölken och värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt. Arbeta in vetemjölet och låt degen jäsa cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 14 delar. Rulla varje del till en bulle. Kavla ut på väl mjölat bakbord, använd gärna kruskavel för en sista kavling.
- Borsta av mjölet och lägg ner kakorna vartefter i torr varm stekpanna på spisen. Grädda i cirka 2 minuter på var sida på medelstark värme.
- Låt kakorna svalna på galler väl täckta med bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar