torsdag 11 september 2014

Mjukt tunnbröd



Tunnbröd som jag gärna serverar till en soppa. Rulla ihop med hamburgerkött och pepparrotsvisp!



14 brödkakor

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1/4 pkt jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • lite vetemjöl till utbakningen



  1. Smält smöret. Häll på mjölken och värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt. Arbeta in vetemjölet och låt degen jäsa cirka 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 14 delar. Rulla varje del till en bulle. Kavla ut på väl mjölat bakbord, använd gärna kruskavel för en sista kavling.
  3. Borsta av mjölet och lägg ner kakorna vartefter i torr varm stekpanna på spisen. Grädda i cirka 2 minuter på var sida på medelstark värme.
  4. Låt kakorna svalna på galler väl täckta med bakduk.

 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar