|
Frittata, den italienska varianten av bondomelett |
Detta är ett perfekt sätt att ta hand om pastarester och grönsaker som ligger i kylskåpet - en italiensk pyttipanna!
2 portioner
- 3 dl kokt pasta
- 4 ägg
- ½ dl mjölk
- 1 dl riven lagrad ost
- ½ skivad gul lök
- 1 pkt strimlad bacon
- ½ zucchini i tärningar
- 1 tomat i tärningar
- salt och svartpeppar
- lite strimlad basilika
|
Fräs grönsaker och bacon i pannan |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa ihop ägg, mjölk och det mesta av osten. Tillsätt salt och nymalen svartpeppar. Blanda ner pastan i äggblandningen.
- Fräs strimlad bacon. Lägg i lök och zucchini och fräs ytterligare en stund. (Använd en stekpanna som klarar att stå i ugnen.)
- Häll äggblandningen över fräset. Rör försiktigt och fös mot mitten av stekpannan.
- När blandningen börjar stelna tillsätter du de hackade tomaterna och resten av den rivna osten.
- Ställ in stekpannan i ugnen och grädda cirka 20 minuter.
- Strö över lite finskuren basilika före serveringen.
|
Servera frittatan med sallad och en bit bröd |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar