fredag 19 september 2014

Frittata

Frittata, den italienska varianten av bondomelett



Detta är ett perfekt sätt att ta hand om pastarester och grönsaker som ligger i kylskåpet - en italiensk pyttipanna!



2 portioner

  • 3 dl kokt pasta
  • 4 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • ½ skivad gul lök
  • 1 pkt strimlad bacon
  • ½ zucchini i tärningar
  • 1 tomat i tärningar
  • salt och svartpeppar
  • lite strimlad basilika

Fräs grönsaker och bacon i pannan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och det mesta av osten. Tillsätt salt och nymalen svartpeppar. Blanda ner pastan i äggblandningen.
  3. Fräs strimlad bacon. Lägg i lök och zucchini och fräs ytterligare en stund. (Använd en stekpanna som klarar att stå i ugnen.)
  4. Häll äggblandningen över fräset. Rör försiktigt och fös mot mitten av stekpannan.
  5. När blandningen börjar stelna tillsätter du de hackade tomaterna och resten av den rivna osten.
  6. Ställ in stekpannan i ugnen och grädda cirka 20 minuter.
  7. Strö över lite finskuren basilika före serveringen.


Servera frittatan med sallad och en bit bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar