Ugnsrostade grönsaker - mängd och sort som du önskar
potatis
rödlök
morötter
zucchini
butternutpumpa
vitlöksklyftor (krossade)
citronklyftor
olivolja att ringla över
flingsalt och nymalen svartpeppar
kvistar av timjan och rosmarin
Kall sås
2 dl turkisk yoghurt
rivet skal av 1 citron
1 mak flytande honung
1 finriven vitlöksklyfta
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda marinaden och lägg den tillsammans med kycklingen i en plastpåse. Vänd runt så att marinaden täcker hela kycklingen. Låt marinerad minst någon timme i kylskåpet. Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingen i en ugnsform och ställ in i ugnen cirka 40 minuter.
Blanda såsen och ställ i kylen fram till serveringen.
Ta ut formen ur ugnen och lägg de skurna grönsakerna runt kycklingen. Lägg i örtkvistarna och ringla över olivolja. Salta och peppra. Stek ytterligare 30 minuter i ugnen. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar