söndag 14 september 2014

Helstekt kyckling med rostade grönsaker


En riktig höstmiddag!




4 portioner

  • 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg

Marinad

  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 msk soja
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt


 

Ugnsrostade grönsaker - mängd och sort som du önskar

  • potatis
  • rödlök
  • morötter
  • zucchini
  • butternutpumpa
  • vitlöksklyftor (krossade)
  • citronklyftor
  • olivolja att ringla över
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • kvistar av timjan och rosmarin

 

 

 

Kall sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 mak flytande honung
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • salt och nymalen svartpeppar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör så här:

  1. Blanda marinaden och lägg den tillsammans med kycklingen i en plastpåse. Vänd runt så att marinaden täcker hela kycklingen. Låt marinerad minst någon timme i kylskåpet. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsform och ställ in i ugnen cirka 40 minuter.
  3. Blanda såsen och ställ i kylen fram till serveringen.
  4. Ta ut formen ur ugnen och lägg de skurna grönsakerna runt kycklingen. Lägg i örtkvistarna och ringla över olivolja. Salta och peppra. Stek ytterligare 30 minuter i ugnen. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  5. Servera tillsammans med den kalla såsen.

Söndagmiddag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar