Helstekt kyckling med rostade grönsaker
|
En riktig höstmiddag! |
4 portioner
- 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
Marinad
- 1 citron, rivet skal och saft
- 1 msk soja
- 3 msk olivolja
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk flingsalt
Ugnsrostade grönsaker - mängd och sort som du önskar
- potatis
- rödlök
- morötter
- zucchini
- butternutpumpa
- vitlöksklyftor (krossade)
- citronklyftor
- olivolja att ringla över
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- kvistar av timjan och rosmarin
Kall sås
- 2 dl turkisk yoghurt
- rivet skal av 1 citron
- 1 mak flytande honung
- 1 finriven vitlöksklyfta
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda marinaden och lägg den tillsammans med kycklingen i en plastpåse. Vänd runt så att marinaden täcker hela kycklingen. Låt marinerad minst någon timme i kylskåpet. Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg kycklingen i en ugnsform och ställ in i ugnen cirka 40 minuter.
- Blanda såsen och ställ i kylen fram till serveringen.
- Ta ut formen ur ugnen och lägg de skurna grönsakerna runt kycklingen. Lägg i örtkvistarna och ringla över olivolja. Salta och peppra. Stek ytterligare 30 minuter i ugnen. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Servera tillsammans med den kalla såsen.
|
Söndagmiddag |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar