fredag 5 september 2014

Frittata i ugnen




Denna italienska omelett är en snabb och lätt ugnsrätt. Gör den helt vegetarisk eller med lite rökt skinka.



 

2 portioner

150 g broccolibuketter
4 gröna sparrisar
½ zucchini
4 ägg
½ dl brödsmulor av färskt bröd
½ dl mjölk
rivet skal av ½ citron
3 msk nyriven parmesanost
salt och nymalen svartpeppar
olivolja
eventuellt några skivor rökt skinka


 

 

 

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten ugnsform med lite olivolja.
  2. Fräs broccolibuketter, sparris i bitar och tärnad zucchini i lite olivolja. Låt eventuellt strimlad skinka fräsa med mot slutet. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg brödsmulorna i en skål och blöt upp dem med mjölken. Häll över de uppvispade äggen. Tillsätt grönsaksfräset och parmesanost. Blanda väl och häll blandningen i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Sätt på grillelementet och grädda ytterligare 5 minuter för att ge frittatan lite färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar