Ansjovis är en fantastisk krydda i många rätter. Här ger den smak till rödspättafiléer tillagade i ugnen.
2 portioner
- 400 g rödspättafiléer
- ansjovisfiléer (en till varje spättafilé)
- 2 dl grädde (eller hälften crème fraiche)
- 2 msk ansjovisspad
- 3 msk finskuren dill
- 1 msk ströbröd
- 1 stor tomat, hackad
- salt och malen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg en ansjovisfilé på varje fiskfilé. Vik spättafiléerna på tvären och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra (var lite försiktig med saltet eftersom ansjovisen ger sälta).
- Blanda grädde med dill och ansjovisspad och häll över fisken. Strö över ströbrödet.
- Stek fisken mitt i ugnen i 20 minuter. Strö de hackade tomaterna över fisken när det återstår några minuter.
- Servera fisken med kokt potatis. Också pressad potatis passar bra att suga upp såsen med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar