tisdag 30 september 2014

Spättafiléer i ugn



Ansjovis är en fantastisk krydda i många rätter. Här ger den smak till rödspättafiléer tillagade i ugnen.

2 portioner

  • 400 g rödspättafiléer
  • ansjovisfiléer (en till varje spättafilé)
  • 2 dl grädde (eller hälften crème fraiche)
  • 2 msk ansjovisspad
  • 3 msk finskuren dill
  • 1 msk ströbröd
  • 1 stor tomat, hackad
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg en ansjovisfilé på varje fiskfilé. Vik spättafiléerna på tvären och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra (var lite försiktig med saltet eftersom ansjovisen ger sälta).
  3. Blanda grädde med dill och ansjovisspad och häll över fisken. Strö över ströbrödet.
  4. Stek fisken mitt i ugnen i 20 minuter. Strö de hackade tomaterna över fisken när det återstår några minuter.
  5. Servera fisken med kokt potatis. Också pressad potatis passar bra att suga upp såsen med.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar