måndag 1 september 2014

Zucchinisoppa


Måndagar är ofta soppdagar hos oss. Det känns bra med lite lättare mat efter helgen. Idag får det bli zucchinisoppa. Ibland gör jag den helt vegetarisk, men idag ska jag lägga i lite tärningar av kycklingfilé.


Till 4 portioner behövs

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 800 g zucchini i tärningar
  • 8 dl kycklingbuljong
  • salt och nymalen svartpeppar
  • lite olivolja att fräsa i
  • tärningar av kycklingfilé (kan uteslutas)

Till servering

  • god olivolja att ringla över


  1. Fräs lök och vitlök mjuk i olivolja utan att det tar färg. Låt därefter zucchinitärningarna fräsa med någon minut. Häll på buljongen och koka cirka 15 minuter tills zucchinin är riktigt mjuk.
  2. Ta soppan från värmen och mixa soppan slät med mixerstav.
  3. Om du vill lägger du nu nere små tärningar av kycklingfilé och låter soppan koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ställ fram god olivolja och servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar