tisdag 16 september 2014

Torskfilé med ädelost och spenat


 
Tisdag är alltid fiskdag hos oss. Idag var torskfilén billig och fin.

 
Ädelost ger fin smak

 

 

2 portioner

  • 400 g torskfilé
  • 150 g tinad bladspenat
  • 1½ dl crème fraiche
  • 50 g Kvibille grönmögelost
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 msk pressad citron





 
  1. Sätt ugnen på 200 grader, Smörj en ugnsfast form. Byxa torskfiléerna så att alla ben är borta. Om filéerna är stora delar du dem, är de små viker du dem dubbla.
  2. Bred ut spenaten i botten av formen och lätt torskfilé ovanpå. Pressa citron över, salta och peppra. Låt fisken bakas mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Riv osten och blanda den med crème fraiche. Bred blandningen över fisken. Höj ugnstemperaturen till 225 grader och ställ in fisken ytterligare 10 minuter.
  4. Servera med pressad potatis och eventuellt några lättkokta sockerärter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar