fredag 12 september 2014

Räkpanna





Fredag betyder räkor för många göteborgare. Här gör jag en räkpanna för att variera konfekten. Servera med ett gott bröd (t. ex. den baguette jag givit recept på), en bit ost och ett gott vitt vin.



2 portioner

  • 6 hg färska räkor
  • 2 msk smör
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 bananschalottenlök
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ syrligt äpple
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ dl grädde
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • salt och nymalen vitpeppar


  1. Skala räkorna. Finhacka löken och skär riktigt tunna strimlor av paprikan. Hacka äpplet.
  2. Fräs curry och paprikapulver lätt i smör. Lägg i lök, äpple och paprika. Låt puttra en stund utan att ta färg. Tillsätt tomatpuré, senap och salladskrydda. Häll i vin och grädde. Koka ihop såsen ett par minuter så att den blir tjock och simmig.
  3. Lägg i de skalade räkorna att värmas någon minut. Smaka av med salt och peppar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar