lördag 20 september 2014

Rödtunga med spenat




Rödtunga är en fantastisk fisk med lätt skaldjurssmak. Här serverar jag den med säsongens sista vaxbönor och en sås med bladspenat. Till detta den godaste av potatisar, mandelpotatis!

2 portioner

  • 2 rejäla filéer av rödtunga (ca 300 g)
  • lite mjöl att vända filéerna i
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
SÅS MED SPENAT
  • 75 g tinad bladspenat
  • 25 g smör
  • ½ dl torrt vitt vin
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Fräs spenaten i smör.
  2. Tillsätt vinet och låt det puttra en stund så att vinets smak rundas av.
  3. Tillsätt buljongtärning och grädde. Låt koka ihop.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i lite mjöl. Stek i smör en kort stund på varje sida.
  6. Servera fisken med mandelpotatis, lättkokta vaxbönor och såsen med spenat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar