Rödtunga är en fantastisk fisk med lätt skaldjurssmak. Här serverar jag den med säsongens sista vaxbönor och en sås med bladspenat. Till detta den godaste av potatisar, mandelpotatis!
2 portioner
- 2 rejäla filéer av rödtunga (ca 300 g)
- lite mjöl att vända filéerna i
- smör till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- 75 g tinad bladspenat
- 25 g smör
- ½ dl torrt vitt vin
- ½ fiskbuljongtärning
- 1 dl grädde
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Fräs spenaten i smör.
- Tillsätt vinet och låt det puttra en stund så att vinets smak rundas av.
- Tillsätt buljongtärning och grädde. Låt koka ihop.
- Smaka av med salt och peppar.
- Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i lite mjöl. Stek i smör en kort stund på varje sida.
- Servera fisken med mandelpotatis, lättkokta vaxbönor och såsen med spenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar