Ett gott tillbehör till en indisk måltid. Det blir inte riktigt som det som gräddats i en indisk tandooriugn, men gott nog.
6 bröd
- 7½ dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 dl yoghurt naturell, 3 %
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 2 tsk socker
- ½ tsk bakpulver
- 2 tsk torrjäst
Dela degen i 6 bitar |
Gör så här:
- Lägg mjölet i en skål. Ljumma mjölken. Vispa upp ägget och blanda med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och ½ dl av mjölken.
- Häll blandningen över mjölet och blanda. Häll i resten av mjölken lite i taget och arbeta degen tills degen känns smidig. Pensla degen med olja, plasta bunken och låt jäsa 2½ timme.
- Knåda degen ett par minuter och dela den i 6 delar. Platta ut med handen och kavla ut varje degbit till en avlång kaka ca 15x30 cm.
- Grädda i het stekpanna ett par minuter på varje sida.
- Servera helst bröden varma till huvudrätten.
- Bröden går också att frysa och värma i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar