söndag 28 september 2014

Naanbröd





Ett gott tillbehör till en indisk måltid. Det blir inte riktigt som det som gräddats i en indisk tandooriugn, men gott nog.

6 bröd

  • 7½ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl yoghurt naturell, 3 %
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk torrjäst

Dela degen i 6 bitar

Gör så här:

  1. Lägg mjölet i en skål. Ljumma mjölken. Vispa upp ägget och blanda med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och ½ dl av mjölken.
  2. Häll blandningen över mjölet och blanda. Häll i resten av mjölken lite i taget och arbeta degen tills degen känns smidig. Pensla degen med olja, plasta bunken och låt jäsa 2½ timme.
  3. Knåda degen ett par minuter och dela den i 6 delar. Platta ut med handen och kavla ut varje degbit till en avlång kaka ca 15x30 cm.
  4. Grädda i het stekpanna ett par minuter på varje sida.
  5. Servera helst bröden varma till huvudrätten.
  6. Bröden går också att frysa och värma i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar