En riktig höstsoppa! |
4 portioner
- 800 g pumpa (jag använder gärna butternut, men vilken pumpa som helst går bra)
- 1 stort syrligt äpple
- 1 liten gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 cm färsk ingefära
- 1 msk rapsolja
- 1 l hönsbuljong (hemgjord eller på tärning)
- ½ dl grädde
- 1 dl vitt vin
- saft och rivet skal av 1 citron
- 1 msk hackad färsk timjan
- 2 msk finskuren färsk basilika
- 1 msk hackad färsk oregano
- salt och vitpeppar
Färska örter ger fin smak |
Här kommer en kannmixer väl till pass |
Gör så här:
- Skala och kärna ur pumpan och äpplet. Skär i grova bitar. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs alltsammans i olja i en kastrull.
- Tillsätt hönsbuljongen. Koka under lock tills pumpan mjuknat (ca 20 minuter). Häll på grädde och vin. Tillsätt örterna och citronzest och saft. Låt soppan koka upp.
- Ta av soppan från värmen och mixa soppan slät. Använd stavmixer eller kannmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar