måndag 22 september 2014

Pumpasoppa

En riktig höstsoppa!



4 portioner

  • 800 g pumpa (jag använder gärna butternut, men vilken pumpa som helst går bra)
  • 1 stort syrligt äpple
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 1 l hönsbuljong (hemgjord eller på tärning)
  • ½ dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • saft och rivet skal av 1 citron
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 2 msk finskuren färsk basilika
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • salt och vitpeppar


Färska örter ger fin smak



Här kommer en kannmixer väl till pass


Gör så här:

  1. Skala och kärna ur pumpan och äpplet. Skär i grova bitar. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs alltsammans i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt hönsbuljongen. Koka under lock tills pumpan mjuknat (ca 20 minuter). Häll på grädde och vin. Tillsätt örterna och citronzest och saft. Låt soppan koka upp.
  3. Ta av soppan från värmen och mixa soppan slät. Använd stavmixer eller kannmixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar