måndag 11 maj 2015

Morotsbiffar med senapskräm och couscous


Meat Free Monday!




En smakrik vegetarisk måndagsmiddag!

2 portioner

  • 400 g morötter
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl mjölk
  • ½ tsk spiskummin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att steka i

Senapskräm

  • 1½ dl rysk eller turkisk yoghurt
  • 1½ msk skånsk senap
  • 2 msk finskuren gräslök
  • salt

Gör så här:
  1. Blanda samman senapskrämen, smaka av med salt och ställ den i kylskåpet så att smakerna mognar.
  2. Riv morötterna grovt på rivjärn eller i matberedaren. Vispa ihop ägg, vetemjöl och mjölk. Blanda ihop alltsammans och smaka av med spiskummin, salt och peppar.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och klicka ner små biffar i den heta pannan. Stek biffarna frasiga.
  4. Servera med fullkornscouscous, senapskräm och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar