Kycklingfiléer med salvia och parmesan
Ingredienser 2 portioner
- 2 kycklingbröstfiléer
- några salviablad
- 2 msk riven parmesanost
- salt och nymalen svartpeppar
Sås
- några salviablad
- 1½ dl gräddmjölk
- ½ dl torrt vitt vin
- ½ dl nyriven parmesanost
- salt
- nymalen svartpeppar
- smör att steka i
- ev en tsk maizena
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär ett djupt snitt i varje filé och fyll fickan med strimlade salviablad och riven parmesan. Salta och peppra runt om.
- Bryn filéerna i smör och lägg dem sedan i en ugnsform.
- Bryn ytterligare några strimlade salviablad i smör. Häll i gräddmjölken och vinet. Koka ihop såsen ett par minuter. Rör ner parmesanosten och smaksätt med salt och peppar. Red eventuellt med lite maizena utrört i vatten. Häll blandningen över kycklingfiléerna och stek i ugnen cirka 25 minuter. Kontrollera att filéerna är klara (72 grader).
- Servera med nykokt mandelpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar