söndag 17 maj 2015

Kycklingfiléer med salvia och parmesan

 

Ingredienser 2 portioner

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • några salviablad
  • 2 msk riven parmesanost
  • salt och nymalen svartpeppar

Sås

  • några salviablad
  • 1½ dl gräddmjölk
  • ½ dl torrt vitt vin
  • ½ dl nyriven parmesanost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör att steka i
  • ev en tsk maizena

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett djupt snitt i varje filé och fyll fickan med strimlade salviablad och riven parmesan. Salta och peppra runt om.
  3. Bryn filéerna i smör och lägg dem sedan i en ugnsform.
  4. Bryn ytterligare några strimlade salviablad i smör. Häll i gräddmjölken och vinet. Koka ihop såsen ett par minuter. Rör ner parmesanosten och smaksätt med salt och peppar. Red eventuellt med lite maizena utrört i vatten. Häll blandningen över kycklingfiléerna och stek i ugnen cirka 25 minuter. Kontrollera att filéerna är klara (72 grader).
  5. Servera med nykokt mandelpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar