torsdag 14 maj 2015

Ädelostfylld kycklinglårfilé




Kyckling är tacksamt att kombinera med olika smaker. Här får ädelost och basilika stå för smakerna.

4 portioner

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 100 g ädelost
  • ½ kruka basilika
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ msk soja
  • ½ msk olivolja

Sås

  • 1 fint hackad schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 100 g ädelost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ev maizena att reda med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg ut dem med den urbenade sidan upp.
  2. Skär ädelosten i stavar, lika många som filéerna. Lägg ost och basilikablad på varje filé. Rulla ihop dem och lägg dem med skarven neråt i en smord ugnsfast form. Pensla med en blandning av soja och olivolja. Stek dem mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  3. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt vatten och fond. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädde och koka upp. Smula ner ädelost och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite maizena utrörd i lite vatten.
  4. Servera kyckling och sås med kokt potatis eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar