måndag 1 juni 2015

Mandelkaka




En saftig och hållbar kaka med tydlig mandelsmak. Du kan också servera kakan som dessert tillsammans med en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • 300 g rumsvarmt smör
  • 4½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 50 sötmandlar
  • 8 bittermandlar
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4½ dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform (ca 25 cm).
  2. Mal mandeln.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör i mjölken.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och den malda mandeln. Rör ner blandningen i smeten och häll smeten i formen.
  5. Grädda cirka 60 minuter långt ner i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar