En saftig och hållbar kaka med tydlig mandelsmak. Du kan också servera kakan som dessert tillsammans med en klick vispad grädde.
Ingredienser
- 300 g rumsvarmt smör
 - 4½ dl socker
 - 3 ägg
 - 2 dl mjölk
 - 50 sötmandlar
 - 8 bittermandlar
 - 1½ tsk bakpulver
 - 4½ dl vetemjöl
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform (ca 25 cm).
 - Mal mandeln.
 - Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör i mjölken.
 - Blanda mjöl, bakpulver och den malda mandeln. Rör ner blandningen i smeten och häll smeten i formen.
 - Grädda cirka 60 minuter långt ner i ugnen.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar