söndag 7 juni 2015

Kycklinggryta med primörer




Laga denna gryta nu när vi har tillgång till så härliga primörer!

4 portioner

  • 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 gula lökar i skivor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk curry
  • 1 kruka timjan
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl äppeljuice
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk maizena

Primörer

  • 6 gröna sparrisar
  • 8 knippmorötter
  • 8 rädisor
  • 100g sugarsnaps

Gör så här:

  1. Stycka kycklingen och dela den i jämnstora bitar. Salta och peppra.
  2. Bryn kycklingdelarna i olivolja tillsammans med lök, vitlök, curry och timjan. Tillsätt vin, äppeljuice, vatten, buljong och grädde. Koka på låg värme cirka 25 minuter. Red av med maizena utrörd i lite vatten.
  3. Ansa sparrisen, skala morötterna och dela dem eventuellt en gång på längden beroende på hur stora de är. Halvera rädisorna. Koka upp lättsaltat vatten och koka grönsakerna var för sig. Lägg de lättkokta grönsakerna i kallt vatten så att kokningen avstannar. Blanda ner grönsakerna i kycklinggrytan och hetta upp.
  4. Ta eventuellt en del av såsen och mixa med mixerstav och toppa grytan med detta. 
  5. Servera med kokt färskpotatis eller delikatesspotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar