Ansjovis ger torsken härlig smak! |
2 portioner
- 4 hg torskfilé
- 10 ansjovisfiléer
- 1½ dl grädde av valfri fetthalt
- 1 stor tomat
- ½ knippe hackad dill
- 1 msk ströbröd
- salt och malen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka ansjovisen och bred den över torskfiléerna. Vik filéerna och lägg dem i en smord ugnsform.
- Blanda grädden med 1 msk av ansjovisspadet. Salta, peppra och häll gräddblandningen över fisken. Strö över ströbrödet. Stek fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter. Hacka tomater och dill och strö över fisken när det återstår några minuter av gräddningen.
- Servera fisken med färskpotatis eller pressad potatis och en fänkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar