tisdag 2 juni 2015

Ansjovistorsk i ugn


Ansjovis ger torsken härlig smak!

2 portioner

  • 4 hg torskfilé
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1½ dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 stor tomat
  • ½ knippe hackad dill
  •  1 msk ströbröd
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka ansjovisen och bred den över torskfiléerna. Vik filéerna och lägg dem i en smord ugnsform.
  3. Blanda grädden med 1 msk av ansjovisspadet. Salta, peppra och häll gräddblandningen över fisken. Strö över ströbrödet. Stek fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter. Hacka tomater och dill och strö över fisken när det återstår några minuter av gräddningen.
  4. Servera fisken med färskpotatis eller pressad potatis och en fänkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar