måndag 15 juni 2015

Potatissallad med vårprimörer


En fräsch sallad till sommarbuffén



Färskpotatis är alltid som bäst bara nykokt med lite dill och en smörklick, men det finns variationer. För att slippa hålla varmt på buffén passar en potatissallad bra, men ingen kladdig variant med majonnäs. Behåll det sommarfräscha!

Ingredienser till 10 bufféportioner

  • 1 kg färskpotatis
  • 125 frysta gröna ärter
  • 150 g sugar snaps
  • 125 g blandad sallad
  • 75 g ärtskott
  • flingsalt

Dressing

  • 1½ msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Skiva potatisen grovt och lägg den i en skål medan den fortfarande är ljummen. Häll över dressingen.
  4. Tina de frysta ärterna. Koka sugar snaps cirka 1 minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spola med kallt vatten så att kokningen hejdas.
  5. Blanda potatis, ärter, sugar snaps, salladsblad och ärtskott strax före serveringen. Strö över lite flingsalt och mal över lite svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar