tisdag 30 juni 2015

Bananmuffins med choklad




Övermogna bananer är inte någon favorit hos mig. Då är det dags för banankaka eller bananmuffins. Enklast är att slänga in hela bananen i frysen och ta fram den till en smothie till frukost.

Ingredienser till ca 20 muffins

  • 2 små ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • 3 mogna bananer
  • ½ dl grädde
  • 75 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 50 g hackade hasselnötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 20 dubbla muffinsformar på en plåt eller enkla i muffinsplåtar. 
  2. Smält smöret och låt det svalna. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner bananmos och smör. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljpulver. Rör ner blandningen och grädden. Rör till sist ner hackad choklad och hackade nötter.
  4. Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar