tisdag 2 juni 2015

Tranbärsfrallor

Ingredienser till 15 stycken

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1½ dl torkade tranbär
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Smula jästen i degblandarens skål och häll över vattnet. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt tranbären, rågmjölet och nästan allt vetemjöl. Arbeta 5 minuter i maskin, tillsätt saltet och kör degen ytterligare någon minut. Strö lite mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa i en timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dra ut den till en rektangel, men knåda inte. Strö mjöl över degen och dela degen i 15 bitar med en degskrapa. Ställ bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 45 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar