söndag 14 juni 2015

Kycklingspett i ugn



Buffémat som går bra att  tillaga på grillen om man vill.

Ingredienser till 10 bufféportioner

  • 1 kg kycklingfilé (bröst eller lår)
  • 1 tsk salt
  • hackad färsk oregano
  • rapsolja att pensla spetten med

Marinad

  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl sweet chilisås
  • ½ msk torkad oregano
  • ½ msk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin

Glaze

  • kallpressad rapsolja
  • chilisås av ketchuptyp

Gör så här:

  1. Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar och lägg ner kycklingköttet. Marinera i kylen minst 2 timmar.
  3. Lägg ca 20 grillspett i blöt.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Trä kycklingbitarna på spetten och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och strö över lite salt.
  6. Sätt in plåten högt upp i ugnen och stek 10-15 minuter.
  7. Pensla spetten med lite glaze före serveringen och strö över hackad oregano. Spetten kan serveras varma eller rumstempererade (dock inte kylskåpskalla).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar