Buffémat som går bra att tillaga på grillen om man vill.
Ingredienser till 10 bufféportioner
- 1 kg kycklingfilé (bröst eller lår)
- 1 tsk salt
- hackad färsk oregano
- rapsolja att pensla spetten med
Marinad
- ½ dl japansk soja
- ½ dl sweet chilisås
- ½ msk torkad oregano
- ½ msk malen koriander
- 1 tsk spiskummin
Glaze
- kallpressad rapsolja
- chilisås av ketchuptyp
Gör så här:
- Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar.
- Blanda ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar och lägg ner kycklingköttet. Marinera i kylen minst 2 timmar.
- Lägg ca 20 grillspett i blöt.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Trä kycklingbitarna på spetten och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och strö över lite salt.
- Sätt in plåten högt upp i ugnen och stek 10-15 minuter.
- Pensla spetten med lite glaze före serveringen och strö över hackad oregano. Spetten kan serveras varma eller rumstempererade (dock inte kylskåpskalla).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar