tisdag 16 juni 2015

Spättafilé med spenat och fänkål




En sallad med spenat och fänkål blir ett fräscht tillbehör till fisken.

2 portioner

  • 300 g rödspättafilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 burk crème fraiche, franska örter
  • 50 g färsk bladspenat
  • 1 liten finstrimlad fänkål
  • 1½ msk färskpressad rapsolja
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • 200 g färska räkor

Gör så här:

  1. Blanda den strimlade fänkålen med olja och citron. Salta, peppra och ställ åt sidan. Blanda ner spenaten precis före serveringen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Salta och peppra fiskfiléerna, vik ihop dem och lägg dem i en smord ugnsform. Täck med crème fraiche och grädda cirka 15 minuter mitt i ugnen. Skala under tiden räkorna.
  4. Lägg salladen i botten på varje tallrik och fördela fisken över. Toppa med några nyskalade räkor. Servera med färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar