En sallad med spenat och fänkål blir ett fräscht tillbehör till fisken.
2 portioner
- 300 g rödspättafilé
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 burk crème fraiche, franska örter
- 50 g färsk bladspenat
- 1 liten finstrimlad fänkål
- 1½ msk färskpressad rapsolja
- ½ citron, rivet skal och saft
- 200 g färska räkor
Gör så här:
- Blanda den strimlade fänkålen med olja och citron. Salta, peppra och ställ åt sidan. Blanda ner spenaten precis före serveringen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Salta och peppra fiskfiléerna, vik ihop dem och lägg dem i en smord ugnsform. Täck med crème fraiche och grädda cirka 15 minuter mitt i ugnen. Skala under tiden räkorna.
- Lägg salladen i botten på varje tallrik och fördela fisken över. Toppa med några nyskalade räkor. Servera med färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar