En sallad med spenat och fänkål blir ett fräscht tillbehör till fisken.
2 portioner
- 300 g rödspättafilé
 - salt och nymalen svartpeppar
 - 1 burk crème fraiche, franska örter
 - 50 g färsk bladspenat
 - 1 liten finstrimlad fänkål
 - 1½ msk färskpressad rapsolja
 - ½ citron, rivet skal och saft
 - 200 g färska räkor
 
Gör så här:
- Blanda den strimlade fänkålen med olja och citron. Salta, peppra och ställ åt sidan. Blanda ner spenaten precis före serveringen.
 - Sätt ugnen på 200 grader.
 - Salta och peppra fiskfiléerna, vik ihop dem och lägg dem i en smord ugnsform. Täck med crème fraiche och grädda cirka 15 minuter mitt i ugnen. Skala under tiden räkorna.
 - Lägg salladen i botten på varje tallrik och fördela fisken över. Toppa med några nyskalade räkor. Servera med färskpotatis.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar