Ett saftigt bröd som gör sig bra på buffébordet. Garnera med de frön du gillar, blanda gärna.
Ingredienser till 24 stycken
- 1½ l vetemjöl
- 100 g rumsvarmt smör
- 5 dl kall mjölk
- 50 g jäst
- 1 ägg
- 2 tsk salt
- 2 tsk socker
Fyllning
- 100 g rumsvarmt smör
Pensling
- 1 uppvispat ägg
- frön att toppa med
Gör så här:
- Blanda det mesta av mjölet och smör till en smulig massa.
- Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt ägg, salt och socker. Blanda ner i mjölblandningen och arbeta samman till en deg. Plasta bunken och låt degen jäsa minst 1 timme.
- Kavla ut degen till en avlång platta (75x30 cm). Bred på smör och vik degen på längden i tre lager.
- Skär degplattan i snibbar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under duk cirka 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
- Pensla snibbarna med ägg och strö på frön. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar