tisdag 9 juni 2015

Smörfyllda brödsnibbar




Ett saftigt bröd som gör sig bra på buffébordet. Garnera med de frön du gillar, blanda gärna.

Ingredienser till 24 stycken

  • 1½ l vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 5 dl kall mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker

Fyllning

  • 100 g rumsvarmt smör

Pensling

  • 1 uppvispat ägg
  • frön att toppa med

Gör så här:

  1. Blanda det mesta av mjölet och smör till en smulig massa.
  2. Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt ägg, salt och socker. Blanda ner i mjölblandningen och arbeta samman till en deg. Plasta bunken och låt degen jäsa minst 1 timme.
  3. Kavla ut degen till en avlång platta (75x30 cm). Bred på smör och vik degen på längden i tre lager.
  4. Skär degplattan i snibbar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under duk cirka 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
  5. Pensla snibbarna med ägg och strö på frön. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar