På Osteria Culegna i Pisa servera genuin italiensk mat med rötter i "cuchina povera", fattigmansmaten. Testaroli anses vara en föregångare till pasta och serveras där oftast med en gudomlig pesto. En hemgjord pesto höjer rätten och man förflyttas omedelbart till Toscana! Du kan också ersätta peston med en god tomatsås eller helt enkelt med olivolja och riven parmesan.
3 portioner
- 250 g vetemjöl special
- 4 dl vatten
- 2 msk olivolja
- ½ tsk salt
- olivolja till stekning
Pesto
- 1 kruka färsk basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk pinjenötter
- 4 msk riven parmesan
- 1 dl riktigt god olivolja
- salt
Gör så här:
- Börja med peston. Nyp av basilikabladen, skölj och torka. Kör basilikablad, vitlök, pinjenötter och en nypa salt i en blender eller en liten mixer. Du kan också använda en stor mortel.
- Rör ner osten och olivoljan och fortsätt mixa till en jämn konsistens. Smaka eventuellt av med ytterligare salt. Ställ peston åt sidan.
- Sikta vetemjölet. Blanda ner salt och vatten och vispa till en jämn smet. Vispa ner olivoljan. Låt smeten svälla en stund.
- Värm en stekpanna med lite olivolja. Stek 3-4 testarolipannkakor ca 3 mm tjocka. Stek ca 2 min på varje sida tills de får färg. Lägg pannkakorna på en skärbräda för att svalna. Lägg dem därefter i en hög och skär dem i sneda rektanglar (sk romboider) ca 4 cm långa och 3 cm breda.
- Koka upp ca 3 l vatten. När vattnet kokar, salta och koka testaroli tills de flyter upp. Ta upp med hålslev och blanda med pesto i djupa tallrikar. Servera. Buon appetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar