Då var det dags för lax på grillen igen. Här har jag gjort årets variant på det recept jag publicerade förra sommaren.
2 portioner
- 350 g laxfilé utan skinn
 - 2 knippmorötter
 - ½ fänkål
 - 2 gröna sparrisar
 - 2 msk olivolja
 - salt och nymalen svartpeppar
 - 1 msk pressad citron
 
Gremolata
- 1 vitlöksklyfta
 - skalet av ½ citron
 - ½ knippe bladpersilja
 
Kall sås
- 1 dl turkisk yoghurt
 - 2 msk majonnäs av god kvalitet
 - ½ tsk dijonsenap
 - ½ knippa dill, finskuren
 - salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ i kylen.
 - Skala citronen tunt och hacka tillsammans med vitlök och persilja till en gremolata, ställ åt sidan.
 - Riv två dubbla folieark och pensla med olivolja.
 - Lägg tunt skuren fänkål underst och lägg på morötter och sparris. Lägg laxskivorna överst. Ringla över olivolja, pressa över lite citronaft, salta, peppra och strö på gremolata.
 - Vik ihop paketen tätt och lägg dem på grillen cirka 15 minuter. Kontrollera att laxen är klar och grönsakerna mjuka.
 - Servera med kokt färskpotatis och kall sås.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar