Då var det dags för lax på grillen igen. Här har jag gjort årets variant på det recept jag publicerade förra sommaren.
2 portioner
- 350 g laxfilé utan skinn
- 2 knippmorötter
- ½ fänkål
- 2 gröna sparrisar
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk pressad citron
Gremolata
- 1 vitlöksklyfta
- skalet av ½ citron
- ½ knippe bladpersilja
Kall sås
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk majonnäs av god kvalitet
- ½ tsk dijonsenap
- ½ knippa dill, finskuren
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ i kylen.
- Skala citronen tunt och hacka tillsammans med vitlök och persilja till en gremolata, ställ åt sidan.
- Riv två dubbla folieark och pensla med olivolja.
- Lägg tunt skuren fänkål underst och lägg på morötter och sparris. Lägg laxskivorna överst. Ringla över olivolja, pressa över lite citronaft, salta, peppra och strö på gremolata.
- Vik ihop paketen tätt och lägg dem på grillen cirka 15 minuter. Kontrollera att laxen är klar och grönsakerna mjuka.
- Servera med kokt färskpotatis och kall sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar