tisdag 23 juni 2015

Lax i foliepaket 2015



Då var det dags för lax på grillen igen. Här har jag gjort årets variant på det recept jag publicerade förra sommaren.

2 portioner

  • 350 g laxfilé utan skinn
  • 2 knippmorötter
  • ½ fänkål
  • 2 gröna sparrisar
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk pressad citron

Gremolata

  • 1 vitlöksklyfta
  • skalet av ½ citron
  • ½ knippe bladpersilja

Kall sås

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs av god kvalitet
  • ½ tsk dijonsenap
  • ½ knippa dill, finskuren
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ i kylen.
  2. Skala citronen tunt och hacka tillsammans med vitlök och persilja till en gremolata, ställ åt sidan.
  3. Riv två dubbla folieark och pensla med olivolja.
  4. Lägg tunt skuren fänkål underst och lägg på morötter och sparris. Lägg laxskivorna överst. Ringla över olivolja, pressa över lite citronaft, salta, peppra och strö på gremolata.
  5. Vik ihop paketen tätt och lägg dem på grillen cirka 15 minuter. Kontrollera att laxen är klar och grönsakerna mjuka.
  6. Servera med kokt färskpotatis och kall sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar