Servera fläskfilén i tunna skivor på sommarbuffén! Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé.
10 bufféportioner
- 1,2 kg fläskfilé
 
Marinad 1
- 2 krossade vitlöksklyftor
 - 1 dl vatten
 - 2 dl torrt vitt vin
 - 1 dl olivolja
 - ½ kruka timjan
 
Marinad 2
- 1 hackad vitlöksklyfta
 - ½-1 tsk chiliflakes
 - 3 msk japansk soja
 - 3 msk balsamvinäger
 - 1½ dl olivolja av pepprig sort
 - 3 msk finhackad färsk oregano
 - salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här:
- Vispa ihop ingredienserna till marinad 1. Lägg kött och marinad i dubbla plastpåsar och låt marinera över natten.
 - Ta upp och torka av köttet. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan filén i en ugnsform. Stek mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur av 70 grader.
 - Rör ihop marinad 2. Lägg det varma köttet i marinaden och låt stå i kylskåpet minst 3 timmar. Vänd ett par gånger under tiden.
 - Skiva köttet i tunna skivor och lägg skivorna omlott på ett serveringsfat. Ringla en del av marinaden över köttet. Smaka av med ytterligare salt, svartpeppar och olivolja
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar