Servera fläskfilén i tunna skivor på sommarbuffén! Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé.
10 bufféportioner
- 1,2 kg fläskfilé
Marinad 1
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 1 dl vatten
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 dl olivolja
- ½ kruka timjan
Marinad 2
- 1 hackad vitlöksklyfta
- ½-1 tsk chiliflakes
- 3 msk japansk soja
- 3 msk balsamvinäger
- 1½ dl olivolja av pepprig sort
- 3 msk finhackad färsk oregano
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Vispa ihop ingredienserna till marinad 1. Lägg kött och marinad i dubbla plastpåsar och låt marinera över natten.
- Ta upp och torka av köttet. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan filén i en ugnsform. Stek mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur av 70 grader.
- Rör ihop marinad 2. Lägg det varma köttet i marinaden och låt stå i kylskåpet minst 3 timmar. Vänd ett par gånger under tiden.
- Skiva köttet i tunna skivor och lägg skivorna omlott på ett serveringsfat. Ringla en del av marinaden över köttet. Smaka av med ytterligare salt, svartpeppar och olivolja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar