söndag 14 juni 2015

Kall marinerad fläskfilé




Servera fläskfilén i tunna skivor på sommarbuffén! Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé.

10 bufféportioner

  • 1,2 kg fläskfilé

Marinad 1

  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • ½ kruka timjan

Marinad 2

  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½-1 tsk chiliflakes
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1½ dl olivolja av pepprig sort
  • 3 msk finhackad färsk oregano
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Vispa ihop ingredienserna till marinad 1. Lägg kött och marinad i dubbla plastpåsar och låt marinera över natten.
  2. Ta upp och torka av köttet. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan filén i en ugnsform. Stek mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur av 70 grader.
  3. Rör ihop marinad 2. Lägg det varma köttet i marinaden och låt stå i kylskåpet minst 3 timmar. Vänd ett par gånger under tiden.
  4. Skiva köttet i tunna skivor och lägg skivorna omlott på ett serveringsfat. Ringla en del av marinaden över köttet. Smaka av med ytterligare salt, svartpeppar och olivolja

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar