söndag 21 juni 2015

Vinmarinerade kotletter




Ta  fram grillen och grilla fläskkotletter med smak av örtkryddor och vinmarinad.

4 portioner

  • 4 fläskkotletter med ben
  • salt

Till marinad

  • 1 msk torkade örtkryddor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3/4 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 dl rödvin

Gör så här:

  1. Krossa blandade örtkryddor och blanda dem med peppar. Gnid in kotletterna med vitlöken och de blandade kryddorna. Lägg kotletterna i dubbla plastpåsar och häll över rödvinet. Se till att kotletterna täcks av vinet och låt dem marinera över natten. Ta fram dem, torka av dem och salta något. Grill kotletterna eller stek dem i lite smör.
  2. Servera kotletterna med bakade potatishalvor, grillade tomater och bearnaisesås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar