Frasigt panerad fisk med fräsch citronsås. Servera med färskpotatis och lättkokta grönsaker.
2 portioner
- 4 stora rödspättafiléer
- mjöl, ägg och ströbröd eller panko till dubbelpanering
- smör att steka i
Citronsås
- 1 dl crème fraiche
- ½ dl grädde
- ½ msk koncentrerad fiskfond
- ½ citron
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Salta och peppra spättafiléerna och lägg ihop dem två och två. Dubbelpanera genom att vända i mjöl, därefter ägg och till sist ströbröd eller panko. Ställ dem åt sidan inför stekningen.
- Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
- Koka potatis och grönsaker.
- Stek fisken 4-5 minuter på varje sida.
- Servera fisk med potatis, grönsaker, sås och en citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar