tisdag 9 juni 2015

Rödspätta med citronsås




Frasigt panerad fisk med fräsch citronsås. Servera med färskpotatis och lättkokta grönsaker.

2 portioner

  • 4 stora rödspättafiléer
  • mjöl, ägg och ströbröd eller panko till dubbelpanering
  • smör att steka i

Citronsås

  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl grädde
  • ½  msk koncentrerad fiskfond
  • ½ citron
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Salta och peppra spättafiléerna och lägg ihop dem två och två. Dubbelpanera genom att vända i mjöl, därefter ägg och till sist ströbröd eller panko. Ställ dem åt sidan inför stekningen.
  2. Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. 
  3. Koka potatis och grönsaker.
  4. Stek fisken 4-5 minuter på varje sida.
  5. Servera fisk med potatis, grönsaker, sås och en citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar