Frasigt panerad fisk med fräsch citronsås. Servera med färskpotatis och lättkokta grönsaker.
2 portioner
- 4 stora rödspättafiléer
 - mjöl, ägg och ströbröd eller panko till dubbelpanering
 - smör att steka i
 
Citronsås
- 1 dl crème fraiche
 - ½ dl grädde
 - ½ msk koncentrerad fiskfond
 - ½ citron
 - salt och nymalen vitpeppar
 
Gör så här:
- Salta och peppra spättafiléerna och lägg ihop dem två och två. Dubbelpanera genom att vända i mjöl, därefter ägg och till sist ströbröd eller panko. Ställ dem åt sidan inför stekningen.
 - Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
 - Koka potatis och grönsaker.
 - Stek fisken 4-5 minuter på varje sida.
 - Servera fisk med potatis, grönsaker, sås och en citronklyfta.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar