tisdag 30 juni 2015

Fisksoppa med fisk av blandade sorter




Fisksoppa gör jag ofta på stjärtbitar som blivit över och räkbuljong som jag kokat på räkskal - en riktig resträtt. Servera med saffransaioli och ett gott bröd.

4 portioner

  • 7 hg fiskfilé av olika sorter
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl räkfond (eller koncentrerad hummerfond och vatten)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk crème fraiche (gärna lätt)
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 påse saffran
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 2 msk strimlade basilikablad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att fräsa i

Gör så här:

  1. Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Fräs i olja.
  2. Tillsätt räkfond, vin, crème fraiche, grädde och kryddor. Låt koka samman i 10 minuter.
  3. Lägg i fisken och sjud sakta tills fisken är klar.
  4. Smaka  av med ytterligare salt och peppar.
Lägg i en klick saffransaioli vid serveringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar