Fisksoppa gör jag ofta på stjärtbitar som blivit över och räkbuljong som jag kokat på räkskal - en riktig resträtt. Servera med saffransaioli och ett gott bröd.
4 portioner
- 7 hg fiskfilé av olika sorter
- 1 purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl räkfond (eller koncentrerad hummerfond och vatten)
- 2 dl vitt vin
- 1 burk crème fraiche (gärna lätt)
- 2 dl grädde av valfri fetthalt
- 1 påse saffran
- 1 msk hackad färsk timjan
- 2 msk strimlade basilikablad
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att fräsa i
Gör så här:
- Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Fräs i olja.
- Tillsätt räkfond, vin, crème fraiche, grädde och kryddor. Låt koka samman i 10 minuter.
- Lägg i fisken och sjud sakta tills fisken är klar.
- Smaka av med ytterligare salt och peppar.
Lägg i en klick saffransaioli vid serveringen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar