Fisksoppa gör jag ofta på stjärtbitar som blivit över och räkbuljong som jag kokat på räkskal - en riktig resträtt. Servera med saffransaioli och ett gott bröd.
4 portioner
- 7 hg fiskfilé av olika sorter
 - 1 purjolök
 - 1 vitlöksklyfta
 - 4 dl räkfond (eller koncentrerad hummerfond och vatten)
 - 2 dl vitt vin
 - 1 burk crème fraiche (gärna lätt)
 - 2 dl grädde av valfri fetthalt
 - 1 påse saffran
 - 1 msk hackad färsk timjan
 - 2 msk strimlade basilikablad
 - salt och nymalen svartpeppar
 - olivolja att fräsa i
 
Gör så här:
- Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Fräs i olja.
 - Tillsätt räkfond, vin, crème fraiche, grädde och kryddor. Låt koka samman i 10 minuter.
 - Lägg i fisken och sjud sakta tills fisken är klar.
 - Smaka av med ytterligare salt och peppar.
 
| Lägg i en klick saffransaioli vid serveringen | 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar