onsdag 1 juli 2015

Grillad fläskkotlett med färskpotatissallad




Fram med grillen och njut av sommaren!

2 portioner

  • 2 fläskkotletter med ben
  • salt och nymalen svartpeppar

Marinad

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk torkade örtkryddor
  • 1 nypa chiliflakes

Färskpotatissallad

  • 400 g färskpotatis
  • 1 röd knipplök
  • 1 näve hackad ruccola

Dressing

  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finskuren dill
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ihop marinaden och häll den över kotletterna i dubbla plastpåsar. Marinera i kylskåpet i minst 3 timmar.
  2. Skrapa och koka potatisen i saltat vatten med några dillkvistar.
  3. Vispa ihop dressingen. Skär potatisen i grova bitar och häll över dressingen medan potatisen fortfarande är varm. Blanda ner finskuren lök och ruccola.
  4. Torka av kotletterna. Salta, peppra och grilla över glöd eller i grillpanna. Servera med potatissalladen.

 

1 kommentar: