Köttfri måndag med en vegetarisk pastarätt. Ärtpeston passar också som tillbehör till fisk.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 portioner spaghetti eller tagliatelle
 - 3 dl gröna frysta ärter
 - 2 rivna vitlöksklyftor
 - 1 dl riven parmesan eller annan lagrad ost
 - 1 dl skållad skalad mandel
 - 1½ dl kallpressad rapsolja
 - pressad saft från ½ citron
 - salt och nymalen svartpeppar
 - en liten skvätt vatten från spaghettikoket
 
Gör så här:
- Koka ärter i saltat vatten ett par minuter. Låt ärterna rinna av och lägg dem i en matberedare eller blender. Kör någon minut. Tillsätt mandeln och vitlöken. Kör ytterligare en stund.
 - Tillsätt osten och därefter rapsoljan i en stråle medan maskinen går.
 - Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
 - Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med ärtpeston.
 - Blanda i en liten skvätt av kokvattnet för att tunna ut rätten lite
 - Servera riven parmesan till
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar