Köttfri måndag med en vegetarisk pastarätt. Ärtpeston passar också som tillbehör till fisk.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 portioner spaghetti eller tagliatelle
- 3 dl gröna frysta ärter
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 dl riven parmesan eller annan lagrad ost
- 1 dl skållad skalad mandel
- 1½ dl kallpressad rapsolja
- pressad saft från ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- en liten skvätt vatten från spaghettikoket
Gör så här:
- Koka ärter i saltat vatten ett par minuter. Låt ärterna rinna av och lägg dem i en matberedare eller blender. Kör någon minut. Tillsätt mandeln och vitlöken. Kör ytterligare en stund.
- Tillsätt osten och därefter rapsoljan i en stråle medan maskinen går.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med ärtpeston.
- Blanda i en liten skvätt av kokvattnet för att tunna ut rätten lite
- Servera riven parmesan till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar