fredag 3 juli 2015

Varmrökt lax

Rökt fisk - sommarens snabbaste lunch eller middag!



2 portioner

  • 350 g varmrökt lax

Fänkålssallad

  • 1 litet fänkålsstånd
  • 1 liten röd knipplök
  • 1 näve ruccola
  • saft och skal från ½ lime
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Kall sås

  • 1½ dl gräddfil
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • Lite finskuren dill
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Rör ihop ingredienserna till den kalla såsen. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen i kylen.
  2. Skär fänkålen och löken tunt på en mandolin. Blanda med limeskal och saft. Tillsätt rapsolja och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt stå någon timme och blanda ner hackad ruccola före serveringen.
  3. Skär laxen i två portionsbitar och servera med nykokt färskpotatis, fänkålssallad och kall sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar