tisdag 21 juli 2015

Nyttiga bullen

En grov frukostbulle med "tugg"

 

 

Ingredienser till 24 stycken

  • 50 g jäst
  • 6 dl filmjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl rågflingor
  • 1 l grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • filmjölk till pensling

Gör så här:

  1. Värm filmjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av filmjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av filmjölken, olja, rågflingor och grahamsmjöl. Arbeta degen kraftigt. Tillsätt saltet och det mesta av vetemjölet (spara 1 dl till utbakning). Arbeta degen kraftigt (helst i maskin). Strö över lite vetemjöl och plasta bunken. Låt degen jäsa till dubbel storlek, 30-40 minuter.
  2. Sätt ugnen på 240 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda och dela degen i två delar. Dela varje del i 2 bitar som rullas till avlånga bullar. Lägg bullarna på 2 plåtar med bakplåtspapper och jäs i cirka 30 minuter. Pensla bullarna med filmjölk och grädda mitt i ugnen 12-14 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar