En enkel fiskrätt som klarar sig själv i ugnen. Servera med kokt färskpotatis.
2 portioner
- 400 g rödspättafiléer
- 250 g fryst bladspenat
- ½ finhackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1½ dl grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- rivet skal av ½ citron
- olja att fräsa i
- eventuellt några nyskalade räkor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt den tinade spenaten och fräs någon minut.
- Häll på grädden och koka i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg spenatfräset i en ugnsform.
- Salta och peppra filéerna och vik dem dubbla. Lägg fisken på spenatbädden.
- Riv citronskal över fisken.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Strö eventuellt några nyskalade räkor över fisken.
- Servera med kokt färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar