Aubergine är en användbar grönsak, t.ex. som ingrediens i olika röror som serveras med pasta. Den här röran serveras bäst med rigatoni eller annan rörpasta.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 hg nötfärs
- 1 skivad knipplök
- 1 tunt skivad vitlöksklyfta
- ½ röd chili, tunt skivad
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk koncentrerad oxfond
- 1½ dl vatten
- ½ aubergine i tärningar
- hackad färsk oregano
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att steka i
Gör så här:
- Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt tomatpuré, oxfond och vatten och koka samman i 15 minuter.
- Stek aubergintärningarna gyllenbruna i olivolja och rör ner dem i köttröran. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt oregano.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och blanda med köttröran.
- Servera med parmesan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar