tisdag 7 juli 2015

Köttfärsröra med aubergine



Aubergine är en användbar grönsak, t.ex. som ingrediens i olika röror som serveras med pasta. Den här röran serveras bäst med rigatoni eller annan rörpasta.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 hg nötfärs
  • 1 skivad knipplök
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • ½ röd chili, tunt skivad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk koncentrerad oxfond
  • 1½ dl vatten
  • ½ aubergine i tärningar
  • hackad färsk oregano
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att steka i

Gör så här:

  1. Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt tomatpuré, oxfond och vatten och koka samman i 15 minuter.
  3. Stek aubergintärningarna gyllenbruna i olivolja och rör ner dem i köttröran. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt oregano.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och blanda med köttröran.
  5. Servera med parmesan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar