Aubergine är en användbar grönsak, t.ex. som ingrediens i olika röror som serveras med pasta. Den här röran serveras bäst med rigatoni eller annan rörpasta.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 hg nötfärs
 - 1 skivad knipplök
 - 1 tunt skivad vitlöksklyfta
 - ½ röd chili, tunt skivad
 - 1 msk tomatpuré
 - 1 msk koncentrerad oxfond
 - 1½ dl vatten
 - ½ aubergine i tärningar
 - hackad färsk oregano
 - salt och nymalen svartpeppar
 - olivolja att steka i
 
Gör så här:
- Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs ytterligare någon minut.
 - Tillsätt tomatpuré, oxfond och vatten och koka samman i 15 minuter.
 - Stek aubergintärningarna gyllenbruna i olivolja och rör ner dem i köttröran. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt oregano.
 - Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och blanda med köttröran.
 - Servera med parmesan
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar