| En kryddig köttfärsrätt |
4 portioner
- 500 g nötfärs
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk finhackad röd chili
- salt och nymalen vitpeppar
- blötlagda träspett
- olja att pensla med
Ratatouille
- 400 g passerade tomater
- 1 gul lök
- ½ zucchini
- ½ aubergine
- 2 msk tomatpuré
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 3 msk hackade färska örtkryddor (oregano, timjan, rosmarin)
- 1 msk koncentrerad grönsaksfond
- 2 msk finskuren färsk basilika
- olivolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Börja med ratatouillen. Hacka lök, strimla purjolök och skiva zucchini och aubergine. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, zucchini och aubergine. Häll i tomater, tomatpuré, fond och hackade örter.
- Låt blandningen koka sakta i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med basilikan och låt ratatouillen stå en stund för att smakerna ska mogna..
- Arbeta nötfärsen med kryddor och vetemjöl. Rulla stora avlånga köttbullar och trä upp dem på blötlagda spett. Platta till lätt. Pensla köttfärsen med lite olja. Grilla kebabspetten (eller stek i panna eller ugn).
- Servera spetten med uppvärmd ratatouille och lite turkisk yoghurt smaksatt med vitlök, lite citronzest, salt och peppar.
| Gör gärna en lite större sats ratatouille och ät den tillsammans med stekt kyckling eller en köttbit |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar