En lätt kycklingrätt som passar bra på sommaren |
2 portioner
- 350 g kycklinglårfilé
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ pkt bacon
- smör att steka i
- olivolja att ringla över
Gremolata
- skalet av en citron
- 1 stor vitlöksklyfta
- några kvistar bladpersilja
Bulgur blandad med frästa grönsaker och ruccola |
Bulgursallad
- 1½ dl bulgur
- 1 tunt skivad rödlök
- 1 morot skuren i tunna slantar.
- 1 msk pressad citron
- 5 torkade aprikoser
- 40 g ruccola
- salt och nymalen svartpeppar
Mosad chèvre i turkisk yoghurt |
Getostkräm
- 1 dl turkisk yoghurt
- 50 g chèvre
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Hacka samman gremolatan.
- Putsa kycklingfiléerna och bred ut dem på en plastskärbräda. Salta, peppra och strö på hälften av gremolatan. Vik samman kycklingfiléerna och linda en baconskiva runt varje filé.
- Bryn filéerna runt om i smör. Lägg dem i en ugnsform. Strö över resten av gremolatan, ringla över lite olivolja och stek klart kycklingen i ugnen cirka 15 minuter. Kontrollera att köttsaften är klar!
- Mosa ihop chèvre och yoghurt och låt krämen mogna i kylen.
- Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt bulguren svalna och rinna av. Fräs rödlök och morötter i olivolja. Blanda ner bulgur och till sist hackade aprikoser och ruccola. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Servera kycklingen med bulgursallad och getostkräm.
Gremolata ger kycklingen en fräsch smak |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar