söndag 5 juli 2015

Gremolatakyckling med bulgursallad

En lätt kycklingrätt som passar bra på sommaren

 

2 portioner

  • 350 g kycklinglårfilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ pkt bacon
  • smör att steka i
  • olivolja att ringla över

Gremolata

  • skalet av en citron
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • några kvistar bladpersilja
Bulgur blandad med frästa grönsaker och ruccola

Bulgursallad

  • 1½ dl bulgur
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 1 morot skuren i tunna slantar.
  • 1 msk pressad citron
  • 5 torkade aprikoser
  • 40 g ruccola
  • salt och nymalen svartpeppar
Mosad chèvre i turkisk yoghurt

Getostkräm

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 50 g chèvre

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka samman gremolatan.
  2. Putsa kycklingfiléerna och bred ut dem på en plastskärbräda. Salta, peppra och strö på hälften av gremolatan. Vik samman kycklingfiléerna och linda en baconskiva runt varje filé.
  3. Bryn filéerna runt om i smör. Lägg dem i en ugnsform. Strö över resten av gremolatan, ringla över lite olivolja och stek klart kycklingen i ugnen cirka 15 minuter. Kontrollera att köttsaften är klar!
  4. Mosa ihop chèvre och yoghurt och låt krämen mogna i kylen.
  5. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt bulguren svalna och rinna av. Fräs rödlök och morötter i olivolja. Blanda ner bulgur och till sist hackade aprikoser och ruccola. Smaka av med citron, salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med bulgursallad och getostkräm.

Gremolata ger kycklingen en fräsch smak


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar