En fräsch kall soppa varma sommardagar - även om vi inte har så varmt som i Spanien. Om du serverar den som förrätt räcker den till dubbelt så många.
4 portioner
- 1 tomat, skalad
- ½ grön gurka
- ½ gul lök
- ½ grön paprika
- 8 dl tomatjuice
- 1½ msk god olivolja
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1/4 tsk tabasco
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 riven vitlöksklyfta
Tillbehör:
Grönsakshack
- 1 urkärnad tomat
- ½ urkärnad grön gurka
- ½ gul lök
- ½ grön paprika
Brödkuber
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 2 dl kuber av dagsgammalt ljust bröd
Gör så här:
- Hacka grönsakerna till soppan i grova bitar. Lägg dem i en kannmixer eller i en matberedare och kör kort. Häll i 2 dl tomatjuice och kör till en puré
- Blanda purén i en skål med resten av juicen, olja, vinäger och tabasco. Plasta skålen och låt den stå i kylskåpet minst 2 timmar. Salta, peppra och riv i vitlöken strax före serveringen.
- Hacka ingredienserna till grönsakshacket och blanda i en skål.
- Gnid en stekpanna med en ituskuren vitlöksklyfta. Värm oljan och stek brödkuberna gyllene. Häll upp i en skål.
- Servera soppan med tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar