söndag 19 juli 2015

Kyckling med bulgursallad och guacamole


En härlig smakkombination!




4 portioner

  • 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • några kvistar timjan, rosmarin och oregano
  • 3 lagerblad, helst färska
  • salt och nymalen svartpeppar
  • kallpressad rapsolja att ringla över

Bulgursallad

  • 2 dl bulgur
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 tomater
  • 150 g broccoli, gärna fryst
  • ½ dl sultanrussin
  • ½ dl hackade torkade aprikoser
  • 3 msk finhackad färsk oregano
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Guacamole med yoghurt

  • 2 avokador
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • chiliflakes efter smak
  • salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela kycklingen i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Lägg i delade vitlöksklyftor, grova citronskivor och örtkryddor. Ringla över olja och salta och peppra.
  3. Stek mitt i ugnen cirka 50 minuter. Kontrollera att köttsaften är klar.
  4. Koka bulgur och kycklingfond enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  5. Koka broccolin lätt i saltat vatten eller i micron.
  6. Hacka tomater och dela broccolin. Blanda tillsammans med övriga ingredienser och bulgur.
  7. Tillsätt lite olja och smaka av med salt och peppar.
  8. Mixa avokado och blanda ner övriga ingredienser till en slät guacamole. Smaka av med chiliflakes och salt.
  9. Servera kycklingen med bulgursallad och guacamole.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar