En härlig smakkombination! |
4 portioner
- 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
- 3 vitlöksklyftor
- 1 citron
- några kvistar timjan, rosmarin och oregano
- 3 lagerblad, helst färska
- salt och nymalen svartpeppar
- kallpressad rapsolja att ringla över
Bulgursallad
- 2 dl bulgur
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 2 tomater
- 150 g broccoli, gärna fryst
- ½ dl sultanrussin
- ½ dl hackade torkade aprikoser
- 3 msk finhackad färsk oregano
- 1 msk kallpressad rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
Guacamole med yoghurt
- 2 avokador
- rivet skal och saft av 1 lime
- 2 dl turkisk yoghurt
- chiliflakes efter smak
- salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela kycklingen i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Lägg i delade vitlöksklyftor, grova citronskivor och örtkryddor. Ringla över olja och salta och peppra.
- Stek mitt i ugnen cirka 50 minuter. Kontrollera att köttsaften är klar.
- Koka bulgur och kycklingfond enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
- Koka broccolin lätt i saltat vatten eller i micron.
- Hacka tomater och dela broccolin. Blanda tillsammans med övriga ingredienser och bulgur.
- Tillsätt lite olja och smaka av med salt och peppar.
- Mixa avokado och blanda ner övriga ingredienser till en slät guacamole. Smaka av med chiliflakes och salt.
- Servera kycklingen med bulgursallad och guacamole.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar