lördag 6 juni 2015

Budapestlängd med jordgubbar



En tårta som passar bra på nationaldagen eller till midsommar!

Ingredienser

  • 2 dl äggvita (5-7 stycken)
  • 4 dl strösocker
  • 150 g finhackade hasselnötter
  • 1 dl vetemjöl
  • 1-2 msk kakao
  • mandelspån att strö över

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g färska jordgubbar

Utspritsad marängsmet

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning.
  3. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet.
  4. Fyll smeten i en spritspåse med slätt tyll och spritsa ut långa strängar i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper, låt svalna under långpannan och dra försiktigt loss pappret ovanpå.
  6. Bred på grädde och tunt skivade jordgubbar.
  7. Rulla försiktigt ihop tårtan ganska löst så att den inte spricker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar