lördag 6 juni 2015

Fläskfilé med italienska smaker


Fläskfilé täckt med mozzarella, paprika och basilika



Servera gärna filen tillsammans med en krämig risotto.

4 portioner

  • 600 g fläskfilé
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Italienskt täcke

  • 125 g buffelmozzarella
  • ½ kruka basilika
  • 25 g valnötskärnor
  • 50 g grillad paprika på burk
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén och bryn den runt om i smör. Salta och peppra. Ta upp filén och ställ den åt sidan.
  2. Skär mozzarellan i tärningar. Hacka basilikablad och valnötter. Skär paprikan i små tärningar och finhacka vitlöken. Blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär köttet i centimetertjocka skivor och lägg dem omlott i rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket på köttet. Ställ in fatet mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar