| Fläskfilé täckt med mozzarella, paprika och basilika | 
Servera gärna filen tillsammans med en krämig risotto.
4 portioner
- 600 g fläskfilé
 - smör till stekning
 - salt och nymalen svartpeppar
 
Italienskt täcke
- 125 g buffelmozzarella
 - ½ kruka basilika
 - 25 g valnötskärnor
 - 50 g grillad paprika på burk
 - 2 vitlöksklyftor
 - salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén och bryn den runt om i smör. Salta och peppra. Ta upp filén och ställ den åt sidan.
 - Skär mozzarellan i tärningar. Hacka basilikablad och valnötter. Skär paprikan i små tärningar och finhacka vitlöken. Blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar.
 - Skär köttet i centimetertjocka skivor och lägg dem omlott i rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket på köttet. Ställ in fatet mitt i ugnen cirka 15 minuter.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar