Fläskfilé täckt med mozzarella, paprika och basilika |
Servera gärna filen tillsammans med en krämig risotto.
4 portioner
- 600 g fläskfilé
- smör till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Italienskt täcke
- 125 g buffelmozzarella
- ½ kruka basilika
- 25 g valnötskärnor
- 50 g grillad paprika på burk
- 2 vitlöksklyftor
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén och bryn den runt om i smör. Salta och peppra. Ta upp filén och ställ den åt sidan.
- Skär mozzarellan i tärningar. Hacka basilikablad och valnötter. Skär paprikan i små tärningar och finhacka vitlöken. Blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar.
- Skär köttet i centimetertjocka skivor och lägg dem omlott i rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket på köttet. Ställ in fatet mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar