söndag 14 juni 2015

Laxspett



Ännu en bufférätt! Bra att ha på lut när du får gäster som inte äter kött.

16 spett

  • 8 styckfrysta laxfiléer
  • ½ kruka basilika
  • 1/4 citron
  • 1 msk olivolja med citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk sesamfrön
  • salt och nymalen  svartpeppar

Gör så här:

  1. Blötlägg 16 träspett i en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina laxen och dela varje bit på längden
  3. Repa basilikan och lägg bladen i en skål tillsammans med olja, pressad citron, vitlök och kryddor. Kör slätt med en mixerstav.
  4. Stick in ett träspett i varje laxbit och pensla med såsen. Lägg ut laxspetten på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över sesamfrön på alla sidor.
  5. Stek i ugnen cirka 20 minuter. 
  6. Servera spetten med romsås (blanda gräddfil med stenbitsrom, lite majonnäs, salt och peppar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar