Ännu en bufférätt! Bra att ha på lut när du får gäster som inte äter kött.
16 spett
- 8 styckfrysta laxfiléer
- ½ kruka basilika
- 1/4 citron
- 1 msk olivolja med citron
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk sesamfrön
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blötlägg 16 träspett i en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
- Tina laxen och dela varje bit på längden
- Repa basilikan och lägg bladen i en skål tillsammans med olja, pressad citron, vitlök och kryddor. Kör slätt med en mixerstav.
- Stick in ett träspett i varje laxbit och pensla med såsen. Lägg ut laxspetten på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över sesamfrön på alla sidor.
- Stek i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera spetten med romsås (blanda gräddfil med stenbitsrom, lite majonnäs, salt och peppar).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar