Ännu en bufférätt! Bra att ha på lut när du får gäster som inte äter kött.
16 spett
- 8 styckfrysta laxfiléer
 - ½ kruka basilika
 - 1/4 citron
 - 1 msk olivolja med citron
 - 1 vitlöksklyfta
 - 2 msk sesamfrön
 - salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här:
- Blötlägg 16 träspett i en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
 - Tina laxen och dela varje bit på längden
 - Repa basilikan och lägg bladen i en skål tillsammans med olja, pressad citron, vitlök och kryddor. Kör slätt med en mixerstav.
 - Stick in ett träspett i varje laxbit och pensla med såsen. Lägg ut laxspetten på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över sesamfrön på alla sidor.
 - Stek i ugnen cirka 20 minuter.
 - Servera spetten med romsås (blanda gräddfil med stenbitsrom, lite majonnäs, salt och peppar).
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar