tisdag 20 april 2021

Ugnsstekt långafilé med örttäcke



Idag fanns det långafilé i fiskdisken till ett bra pris. Fisken passar bra att använda i alla recept med torsk och annan vit fisk. Här gratinerar jag fisken med ett örttäcke och låter crème fraiche med franska örter bli en enkel sås.


Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g långafilé
  • 1 dl ströbröd eller panko
  • 2 msk finhackad basilika
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar 
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 burk lätt crème fraiche, franska örter 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Salta fisken och låt den stå i kylen en halvtimme.
  3. Blanda ihop ströbröd med örter, citronskal och smör. Smaka ev av med ytterligare salt och peppar. Bred blandningen på fisken. Klicka ut crème fraiche runt fiskbitarna.
  4. Stek i övre delen av ugnen i ca 15 minuter (innertemperatur 47 grader).
  5. Servera fisken tillsammans med pressad potatis och kokta gröna ärter.
''''''''


1 kommentar:

  1. Tycker att rätten blev för torr. Röra ut creme fraiche med grädde, kanske? Eller vitt vin eller citronsaft?

    SvaraRadera