Idag fanns det långafilé i fiskdisken till ett bra pris. Fisken passar bra att använda i alla recept med torsk och annan vit fisk. Här gratinerar jag fisken med ett örttäcke och låter crème fraiche med franska örter bli en enkel sås.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g långafilé
- 1 dl ströbröd eller panko
- 2 msk finhackad basilika
- 2 msk finhackad timjan
- 2 msk finhackad bladpersilja
- rivet skal av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- 25 g rumsvarmt smör
- 1 burk lätt crème fraiche, franska örter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Salta fisken och låt den stå i kylen en halvtimme.
- Blanda ihop ströbröd med örter, citronskal och smör. Smaka ev av med ytterligare salt och peppar. Bred blandningen på fisken. Klicka ut crème fraiche runt fiskbitarna.
- Stek i övre delen av ugnen i ca 15 minuter (innertemperatur 47 grader).
- Servera fisken tillsammans med pressad potatis och kokta gröna ärter.
''''''''
Tycker att rätten blev för torr. Röra ut creme fraiche med grädde, kanske? Eller vitt vin eller citronsaft?
SvaraRadera