Torsdagar är ofta soppdagar. Under det mörka halvåret blir det t.ex. ärtsoppa eller någon annan kraftigare soppa. Nu är det vår, även om vårvindarna idag tar tag så att kylan biter i skinnet. För att hålla kvar den tidigare vårkänslan blir det idag ramslökssoppa och till det ett pocherat ägg för att stilla hungern. En brödbit till så är måltiden komplett.
Att pochera ägg kan låta krångligt, men ättika och salt gör processen enkel. Om du ska pochera 2 ägg, som jag gör idag knäcker du äggen i varsin kopp. Koka upp cirka 1½ liter vatten. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder, tillsätt 1 msk ättikssprit och ½ msk salt. Gör en virvel i vattnet med en slev och släpp ner ett ägg i taget i vattnet. Låt äggen sjuda i ca 3 minuter. Lyft upp äggen med en hålslev. Pocherade ägg blir bäst om äggen är riktigt färska!
Receptet på soppan finns på bloggen och du hittar det här:
https://nassenbarbro.blogspot.com/2014/07/ramslokssoppa.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar