Ugnsbakad torskrygg med gräddkokt savoykål
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskrygg
- ½ dl salt
- ½ l vatten
- nymalen svartpeppar
- olivolja att ringla över
Gräddkokt savoykål
- 200 g savoykål
- 2 dl grädde
- 1 msk smör
- salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Rör samman salt och vatten så att saltet löser sig. Dela torsken i 2 portionsbitar och lägg dem i saltlagen. Låt fisken rimma ca 30 minuter.
- Tärna bacon och stek det knaprigt i het stekpanna. Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper.
- Torka av fiskbitarna och mal över svartpeppar. Lägg fisken i en ugnsform. Ringla över olivolja och baka av i ugnen tills innertemperaturen är 47 grader (ca 15 minuter).
- Gör under tiden den gräddkokta savoykålen. Strimla kålen och fräs den i smör. Häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp savoykålen på 2 tallrikar. Lägg torsken på kålbädden och strö över knaperstekt bacon. Om du vill ha potatis till är pressad potatis ett gott alternativ.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar