lördag 17 april 2021

Ugnsbakad torskrygg med gräddkokt savoykål

 


Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskrygg
  • ½ dl salt
  • ½ l vatten
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja att ringla över

Gräddkokt savoykål

  • 200 g savoykål
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör

  • 50 g bacon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Rör samman salt och vatten så att saltet löser sig. Dela torsken i 2 portionsbitar och lägg dem i saltlagen. Låt fisken rimma ca 30 minuter.
  3. Tärna bacon och stek det knaprigt i het stekpanna. Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper.
  4. Torka av fiskbitarna och mal över svartpeppar. Lägg fisken i en ugnsform. Ringla över olivolja och baka av i ugnen tills innertemperaturen är 47 grader (ca 15 minuter).
  5. Gör under tiden den gräddkokta savoykålen. Strimla kålen och fräs den i smör. Häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp savoykålen på 2 tallrikar. Lägg torsken på kålbädden och strö över knaperstekt bacon. Om du vill ha potatis till är pressad potatis ett gott alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar