Jag har tidigare haft blomkålsbullar här på bloggen serverade med bulgursallad. Idag blir det blomkålsbiffar med ugnsrostade potatisklyftor och en kall sås.
Ingredienser till 2 portioner
- 500 g färsk blomkål
- 1,25 dl kikärtsmjöl
- 1 äggula
- 1 msk curry
- 2 tsk malen spiskummin
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja att steka i
Gör så här:
- Börja med potatisen som du delar i klyftor (behöver inte skalas). Lägg ut klyftorna på en plåt med bakplåtspapper, salta och ringla över lite olja. Stek i ugnen i 30 minuter 225 grader.
- Blanda samman lite turkisk yoghurt med en klick majonnäs, finskuren dill, salt och peppar. Ställ i kylen fram till serveringen.
- Dela blomkålen i mindre bitar och mixa fint i en matberedare.
- Blanda blomkålen med kikärtsmjöl, äggula, curry, spiskummin, salt och peppar i en skål. Krama samman med händerna och forma till biffar.
- Stek biffarna i het rapsolja tills de fått fin färg.
- Servera biffarna, potatisen och såsen tillsammans med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar