måndag 26 april 2021

Blomkålsbiffar



Jag har tidigare haft blomkålsbullar här på bloggen serverade med bulgursallad. Idag blir det blomkålsbiffar med ugnsrostade potatisklyftor och en kall sås.

Ingredienser till 2 portioner

  • 500 g färsk blomkål
  • 1,25 dl kikärtsmjöl
  • 1 äggula 
  • 1 msk curry
  • 2 tsk malen spiskummin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Börja med potatisen som du delar i klyftor (behöver inte skalas). Lägg ut klyftorna på en plåt med bakplåtspapper, salta och ringla över lite olja. Stek i ugnen i 30 minuter 225 grader.
  2. Blanda samman lite turkisk yoghurt med en klick majonnäs, finskuren dill, salt och peppar. Ställ i kylen fram till serveringen.
  3. Dela blomkålen i mindre bitar och mixa fint i en matberedare.
  4. Blanda blomkålen med kikärtsmjöl, äggula, curry, spiskummin, salt och peppar i en skål. Krama samman med händerna och forma till biffar.
  5. Stek biffarna i het rapsolja tills de fått fin färg.
  6. Servera biffarna, potatisen och såsen tillsammans med en blandad sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar