Det finns många sätt att ta vara på rester av söndagssteken, men det mest klassiska är kanske det godaste - pytt i panna! Servera på traditionellt sätt med stekt ägg, rödbetor och ättiksgurka.
4 portioner
- 8 hg rå potatis
- 2 gula lökar
- 5 hg överbliven stek
- ev lite nymalen svartpeppar
- 1 msk Worcestershiresås
- smör och rapsolja att steka i
Gör så här:
- Tärna potatisen i små tärningar (ca 1x1 cm) och koka snabbt upp dem i saltat vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag.
- Tärna kött och lök fint.
- Stek potatisen i smör och olja tills den är gyllenbrun.
- Fräs löken i en annan stekpanna och tillsätt köttet. Stek några minuter.
- Blanda alltsammans i en panna och slå på Worcestershiresåsen och låt den koka in. Mal eventuellt över lite svartpeppar.
- Servera pytten toppad med ägg och lite hackad persilja. Rödbetor och gurka serveras separat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar