måndag 13 april 2015

Pytt i panna





Det finns många sätt att ta vara på rester av söndagssteken, men det mest klassiska är kanske det godaste - pytt i panna! Servera på traditionellt sätt med stekt ägg, rödbetor och ättiksgurka.

4 portioner

  • 8 hg rå potatis
  • 2 gula lökar
  • 5 hg överbliven stek
  • ev lite nymalen svartpeppar
  • 1 msk Worcestershiresås
  • smör och rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Tärna potatisen i små tärningar (ca 1x1 cm) och koka snabbt upp dem i saltat vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag.
  2. Tärna kött och lök fint.
  3. Stek potatisen i smör och olja tills den är gyllenbrun.
  4. Fräs löken i en annan stekpanna och tillsätt köttet. Stek några minuter.
  5. Blanda alltsammans i en panna och slå på Worcestershiresåsen och låt den koka in. Mal eventuellt över lite svartpeppar.
  6. Servera pytten toppad med ägg och lite hackad persilja. Rödbetor och gurka serveras separat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar