Idag blev det, som så ofta, rester till lunch. Vad fanns i kylskåpet? En bit zucchini, lite purjolök,några skivor salami från påskbuffén, en ledsen tomat och en ostkant. Tillsammans med ägg, som alltid finns i kylskåpet. lite pasta och lite mjölk blev det en Frittata. På balkongen har oreganon övervintrat och börjat växa, så det fick bli lite grön dekoration!
2 portioner
- 3 dl kokt pasta
- 4 ägg
- ½ dl mjölk
- 1 dl riven lagrad ost
- 1 bit purjolök, strimlad
- ½ zucchini i tärningar
- tärnad salami efter smak och tilllgång
- 1 tärnad tomat
- salt och svartpeppar
- hackad färsk oregano
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop ägg, mjölk och det mesta av osten. Salta, peppra och rör ner pastan.
- Fräs salami i lite smör. Lägg i zucchini och purjolök och fräs ytterligare en stund i en stekpanna som kan ställas in i ugnen.
- Häll äggblandningen över fräset. Rör försiktigt och fös mot mitten.
- Tillsätt tomaterna och resten av osten.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Strö över oregano och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar