fredag 17 april 2015

Frittata




Idag blev det, som så ofta, rester till lunch. Vad fanns i kylskåpet? En bit zucchini, lite purjolök,några skivor salami från påskbuffén, en ledsen tomat och en ostkant. Tillsammans med ägg, som alltid finns i kylskåpet. lite pasta och lite mjölk blev det en Frittata. På balkongen har oreganon övervintrat och börjat växa, så det fick bli lite grön dekoration!

2 portioner

  • 3 dl kokt pasta
  • 4 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 bit purjolök, strimlad
  • ½ zucchini i tärningar
  • tärnad salami efter smak och tilllgång
  • 1 tärnad tomat
  • salt och svartpeppar
  • hackad färsk oregano

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och det mesta av osten. Salta, peppra och rör ner pastan.
  3. Fräs salami i lite smör. Lägg i zucchini och purjolök och fräs ytterligare en stund i en stekpanna som kan ställas in i ugnen.
  4. Häll äggblandningen över fräset. Rör försiktigt och fös mot mitten.
  5. Tillsätt tomaterna och resten av osten.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  7. Strö över oregano och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar