Jäs under natten och baka ut frallorna. Färskt frukostbröd är underbart gott!
12 stycken
- 12 g jäst
- 3½ dl kallt vatten
- 7½ dl vetemjöl special
- 1½ tsk salt
Gör så här:
- Rör ut jästen i vattnet och tillsätt mjöl och salt. Blanda bara samman och knåda inte. Plasta bunken och låt degen jäsa under natten.
- Nästa morgon: sätt ugnen på 250 grader. Skrapa ut degen på mjölat bakbord och dra ut degen till en kvadrat. Vik ihop degen till ett paket (varje sida mot mitten). Vänd degen upp och ner. Strö på mjöl och täck med bakduk. Låt jäsa cirka 40 minuter.
- Dela degen i 3 remsor och varje remsa i 4 bitar. Använd degskrapa. Lägg degbitarna med den mjölade sidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna lite på galler innan du njuter din frukost!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar